Hotels Amsterdam
Informatie Amsterdam
Booking.com

Amsterdam is de grootste stad en hoofdstad van Nederland sinds 20 april 1808. Amsterdam is echter geen residentie, aangezien de Staten-Generaal en de regering in Den Haag gevestigd zijn.

De stad met de meeste musea (Anne Frank Huis, Rijksmuseum, Van Gogh Museum). De stad telt de meeste winkels en de grootste winkelstraten met de bekende Kalverstraat, Cornelis Schuytstraat, Nieuwendijk, Leidsestraat, Utrechtsestraat, Magna Plaza en de Negen Straatjes.

Het omvangrijke (inter)nationale toerisme in Amsterdam is belangrijk voor de stad; elk jaar wordt het door zo'n 4,5 miljoen mensen van over de hele wereld bezocht. Hiermee is het de op vier na meest bezochte stad van Europa. Ook komen er jaarlijks een kleine 16 miljoen dagjesmensen naar Amsterdam. Het Van Gogh Museum heeft de meeste bezoekers. Ook het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum en de grachten rondvaarten behoren tot de drukstbezochte attracties.

Onderandere hierdoor heeft Amsterdam veel café's en hotels. Meer dan 400 hotels, waarvan een klein overzichtelijk aantal op deze site hotelsinamsterdam.

De geschiedenis van Amsterdam begint omstreeks het jaar 1000.

Tegen het einde van de 17e eeuw zou de bevolking zelfs de 200.000 overschrijden. Alleen Londen, Napels en Parijs hadden in die tijd een vergelijkbaar aantal inwoners. Deze bevolkingsgroei maakte een grootschalige uitbreiding van de stad noodzakelijk, waaraan de fraaie, concentrische grachtengordel met zijn koopmans- en pakhuizen te danken is. Op 1 oktober 2008 telde de stad Amsterdam 755.269 inwoners.

| links |
InformationStart Internet Concepts B.V., The Netherlands